Békében és méltósággal ünnepeljünk

Simonka György országgyűlési képviselő közleménye.

 

Simonka György országgyűlési képviselő sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe az 1956-os emlékévről és a dél-békési ünnepi programokról. A közleményt az alábbiakban olvashatják.

"Vasárnap az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékezünk. Hatvan esztendeje történt, hogy a magyar nép azt mondta, elég volt, és kiállt nemzeti függetlenségéért.

Köszönettel és hálával tartozunk ’56 hőseinek hazaszeretetükért, tiszta, áldozatos küzdelmükért. Köszönettel tartozunk azért, hogy megmutatták, mekkora erő rejlik az összefogásban. A mostani kerek évforduló számunkra, dél-békésiek számára különös jelentőséggel bír, hiszen büszkeséggel tölt el valamennyiünket, hogy Áder János köztársasági elnök Dél-Békésben, Békéssámsonon nyitotta meg februárban az 1956-os emlékévet, kiemelve, az, hogy ma szabadságban, függetlenségben, demokráciában élhetünk, nemzetünk megannyi kevéssé ismert hősének köszönhető. Azzal a céllal indult útjára az emlékév, itt, Dél-Békésben megnyitva azt, hogy minden magyar emberhez közel vigye az 1956-tól kapott örökséget.

A 60. évfordulón szeretnénk úgy ünnepelni, ahogy az a hősök és áldozatok emlékéhez méltó: tisztelettel, büszkeséggel és szeretettel. Szintén tisztelettel és büszkeséggel tölt el valamennyi itt élőt, hogy a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése és Tótkomlós Város Képviselő-testülete közös ünnepi közgyűlést tartott október 20-án, Tótkomlóson, ezúton gratulálok a „Békés Megyéért” és „Polgárokért” kitüntető díjakban részesülőknek.

A dél-békési településen felavattuk az 1956-os emlékművet is, velünk ünnepelt és avatóbeszédet mondott Kubatov Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz pártigazgatója. A dél-békési programokkal méltón emlékezhetünk a mi hőseinkre, akik a hazát minden elé helyezték, a személyes áldozatvállalás árán is, és megmutatták, az összefogásban milyen erő rejlik.

Az összefogásban hiszünk mi is itt, Dél-Békésben. Bár küzdelmes az út a jelen emberének is, sokan keresztezik azt, és olykor komoly harcokat kell vívnunk, áldozatokat kell hoznunk, mi mégis kiállunk amellett, össze kell fognunk. Együtt kell cselekednünk, együtt kell kiállnunk azért, ami megillet minket.

Nem tűrjük, nem tűrhetjük ma sem, hogy mások döntsenek sorsunk felett. Elkezdtünk járni egy új, független utat, mert egymást erősítve hiszünk az értékekben, hiszünk közösségünkben.

Erőt merítünk egymásból nap mint nap, az emlékezés pillanataiban pedig erőt merítünk 1956 hősies napjaiból is. Arra kérek mindenkit, ünnepeljük méltóságteljesen a forradalom 60. évfordulóját. Így tisztelegjünk 1956 hősei és áldozatai előtt Dél-Békésben is!"

Megosztás:

Címke: , ,