Beismerte tettét a mezőkeres gyilkosság lehetséges vádlottja

Elkezdődött az úgynevezett mezőkeres gyilkosság tárgyalása hétfőn, Gyulán. Több mint két évtizede történt gyilkosság Békéscsabán, amelyben a vád szerint egy férfi lelőtte az egyik helyi raktáráruház társtulajdonosát, majd közel 2,5 millió forintot vitt el a helyszínről. A feltételezett elkövető beismerő vallomást tett a Gyulai Törvényszéken, és részletesen beszámolt az eseményekről.

A vádirati tényállás ismertetésével kezdődött hétfőn a mezőkeres gyilkosságként elhíresült ügy tárgyalása a Gyulai Törvényszéken. A Békés Megyei Rendőrfőkapitányság áprilisban hozta nyilvánosságra, hogy 21 év után előkerült a bűncselekmény lehetséges elkövetője.

Az 51 éves vádlott beismerte, hogy egy, a raktáráruházban dolgozó ismerősétől tudott az ott zajló nagy pénzmozgásról és arról, hogy kit kell keresni a helyszínen. Azt is elmondta, hogy 1,5-2 hónappal a bűncselekmény előtt tervelték ki, hogy 1997. január 1-jén betörnek a céghez. Zs.R. nem ismerte a raktáráruház épületét, így az ott dolgozó ismerőse, F.S. igazította útba.

A vádlott úgy tudta, hogy az aznap dolgozó, középkorú, gyulai férfi vélhetően megijed, ha valaki fegyvert fogna rá és átadja majd a pénzt – ez azonban nem így történt. Zs.R. elmondása szerint nem akarta bántani a raktáráruház munkatársát, ám az egykori sértett az ijedtség helyett szembeszállt vele, ekkor dördült el az első lövés, amelyet aztán több is követett.

A vádlott kihallgatása után több tanút is meghallgatott a Gyulai Törvényszék, többek között a cég akkori és jelenlegi ügyvezetőjét. A tárgyalás szerdán folytatódik. A jelenleg más bűncselekmények elkövetéséért börtönbűntetését töltő feltételezett tettest nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,