Megkezdődött a fiatal lányt elgázoló mentős tárgyalása

2018. január 18. 19:07 | behir

Megkezdődött a mentős gázolás ügyének tárgyalása szerdán a Békéscsabai Járásbíróságon. A tragédia 2016. november 22-én történt a megyeszékhelyen, a Bartók Béla út és a Petőfi utca kereszteződésében, a mentőautó elütött egy 16 éves biciklist. A fiatal lány életét veszítette a balesetben.

A mentősök a baleset napján a Berzsenyi utcából kezdték meg a vonulást, és a Vécsey utcába tartottak. A mentőautó 87-89 kilométer/óra sebességgel közlekedett, és megkülönböztető fény- és hangjelzést használt, amikor a Bartók Béla úton haladt.

A sofőr a lámpa piros jelzése mellett hajtott be a Petőfi utcai kereszteződésbe, azonban nem győződött meg arról, hogy minden közlekedő megadta-e az elsőbbséget. A Petőfi utcából érkező fiatal lány kerékpárján ülve szeretett volna átkelni az úttesten. A sértett kezében egyik kezében mobiltelefont tartott és közben fülhallgatóról zenét hallgatott. Amikor a sofőr észlelte a sértettet, vészfékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni és elütötte a sértettet. A helyszínen lévő mentőorvos és a személyzet azonnal ellátta a sértettet, aki azonban később a kórházban életét vesztette.

A tárgyalást a vádlott és a tanúk meghallgatásával kezdték, majd márciusban videofelvételek megtekintésével folytatják a Békéscsabai Járásbíróságon – emelte ki dr. Marton Erika, a Gyulai Törvényszék sajtószóvivője. A jogszabály szerint halálos közúti baleset okozásáért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

 

 

További programok »

FEL