A versenyen minden csapat a saját otthonról hozott recept alapján készítette el a zsűrinek a finomságot.
– Meggyőződésem volt, hogy minden székely embert megtanítottunk kolbászt készíteni, de néhány csapatnál még láttunk fehér kolbászt. Reméljük idén ők is megismerik, hogy hogyan készül a hungarikum – fogalmazott Hégely Sándor, a fesztivál igazgatója.
A fesztivál egyik fő célja, a békéscsabai kolbász hagyományainak bemutatása és népszerűsítése. Emellett a közel három évtizedes múltra visszatekintő rendezvény közösségépítő ereje is kiemelkedő.
– Negyvenkét fős csapattal érkeztünk Csíkszékről Békéscsabára. Mindenkinek ajánlom, hogy életében egyszer látogasson el a fesztiválra, mivel mindig fantasztikus a hangulat – fogalmazott Szentes Antal, Hargita megyei képviselő.
A fesztivál gasztronómiai megmérettetéseinek sora holnap délelőtt Mangalica kolbászgyúró és Töltöttkáposzta-főző versennyel folytatódik.