Befejeződött a Hunyadi Téri Tagóvoda energetikai korszerűsítése Békésen

2020. február 18. 16:12 | behir

A több ütemű korszerűsítési projektben kilenc békési közintézmény újult meg egyszerre. A több mint 22 millió forintos fejlesztést követően a gyermekek a mai kor elvárásainak megfelelő óvodába járhatnak.

A Hunyadi Téri Tagóvoda épületét többek között új nyílászárókkal, hőszigeteléssel és korszerű fűtéssel modernizálták. A kivitelező a közintézmény külső falfelületeit nemes vakolattal látta el, valamint napelemeket is telepített. Kálmán Tibor, Békés polgármestere kiemelte, hogy egy régóta esedékes fejlesztés fejeződött be.

- A szülők egy energiahatékony, esztétikus óvodába vihetik gyermekeiket, amely jelentős mértékben hozzájárulhat a gyermekek korai energiatudatos életszemléletének kialakításához – mondta el a polgármester.

Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda igazgatója elmondta, hogy a kültéri munkálatok mellett az épület belső falfelületeit is kifestették, a napelemek pedig éves szinten jelentős megtakarítást eredményeznek az óvodának. Az intézményvezető kiemelte, hogy az energiahatékonysághoz kapcsolódóan áprilisban Tehetség Nap címmel óvodai rendezvény zajlik, amely során a gyerekek újrahasznosított anyagokból készíthetnek maguknak játékokat.

A békési önkormányzat a korszerűsítési projekt második és harmadik ütemére összesen 419 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ebből az összegből többek között a Teleky Úti Óvoda is megújul, ahol jelenleg is zajlik az épület energetikai korszerűsítése.

 

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

 

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL