Balesetveszélyes pótlóbusz közlekedett Szeged és Békéscsaba között – videóval!

Naponta több száz ember veszi igénybe a Békéscsaba-Szeged között járó távolsági buszjáratot. Egy utas szerint azonban az egyik ilyen buszon balesetveszélyesek a körülmények, ezt telefonjával rögzített is. A jármű padlóján ugyanis a szerelőnyílás nem volt rendesen a padlóhoz erősítve.

A férfi, aki a szerkesztőségünket is megkereste, minden nap távolsági buszon utazik. Mint mondta, a padló szerelőnyílását nem rögzítették megfelelően, pedig ez már egy pótlóbusz volt, ugyanis a menetrend szerinti jármű nem érkezett meg.

 

Híradós összefoglalónkat, és magát az esetet ide kattintva nézheti meg:

 

– Hétfőn délután négy óra magasságában késve érkezett egy busz a békéscsabai pályaudvarra. Minden nap a Békéscsaba-Szeged között ingázó busszal utazok. Ahogy felszálltunk erre a buszra, már indult is, majd Békéscsabát elhagyva zajra lettünk figyelmesek. A közlekedési folyosón ugyanis a szerelőcsatornának a teteje elkezdett mozogni – mondta el a neve elhallgatását kérő utas.

A férfi elmondta, hogy tudomása szerint azóta vannak ilyen rossz állapotú buszok Békés megyében, amióta a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt (DAKK) kecskeméti központjából küldik a buszokat.

Kerestük a busztársaságot, amely közleményben válaszolt kérdéseinkre. Azt írják, hogy hozzájuk nem érkezett hivatalos bejelentés ilyen esetről, majd hozzáteszik: az adott útszakaszon más busztársaság is közlekedik és szerintük nem állapítható meg egyértelműen, hogy ki a felvételen látható jármű üzemeltetője.

Megosztás:

Címke: , , , , ,