Balassi Bálint Művészetek Háza: Energia-megtakarítást hoz a felújítás

2018. augusztus 24. 14:23 | Szendi Rita

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatának köszönhetően 126 millió forintból korszerűsítik a Balassi Bálint Művészetek Házát. Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője kiemelte: a házban a felújítás alatt is zajlanak a képzések.

– A kivitelező a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft., velük idén májusában kötött szerződést az önkormányzat. Júniusban adtuk át a munkaterületet a részükre, a munkák azóta az ütemterv szerint haladnak. A pályázatban most kizárólag az épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg, olyan felújításokat végez tehát a kivitelező, amelyek energia-megtakarítással járnak. Augusztus utolsó napjaiban zajlott a homlokzati hőszigetelés, a homlokzati nyílászárók 95 százalékát kicserélték, és az épületgépészeti munkák 75 százaléka is elkészült. Az emeleti részen a gépészeti munkák befejeződtek, a földszinten pedig különböző építészeti jellegű munkák zajlanak. Folyamatban van a projektarányos akadálymentesítés, illetve épületgépészeti munkákat végeznek még a földszinten – tudtuk meg dr. Sódar Anitától.

A projektnek köszönhetően, nemcsak a homlokzati hőszigetelés, illetőleg nyílászárócsere valósul meg, hanem az épületnek a tetőszigetelése és a pincefödém szigetelése is. Emellett napelemet kap a ház és a projektarányos akadálymentesítés is megtörténik.
A beruházás 2019 nyár végére fejeződhet be, de a képzések a korszerűsítés közben is zajlanak a Balassiban.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL