Baji Balázs a konyhában is otthonosan mozog – videóval

2020. november 2. 19:08 | behir

Főznek és beszélgetnek. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában annak járnak utána, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. A legújabb részben a békéscsabai Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó volt a vendég.

Baji Balázs immáron az ötödik vendége volt a Nemzeti Sport Bajnokok Reggelije című sorozatának, aki igencsak otthonosan mozog a konyhában, és egy rozé kacsamellet készített stúdióban – számolt be az nemzetisport.hu.

– Szeretek kísérletezni a konyhában, ezt a receptet egy hirtelen felindulásból találtam ki. Az ételem elkészítése során szeretnék egy kicsit a színek harmóniájára is figyelni. Én úgy tartom, ha a tányér minél több színt tartalmaz, annál finomabb és egészségesebb – fogalmazott a világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó.

Baji Balázs a szüleitől is azt látta, nem csak a nők uralkodnak a konyhában, így ő is elég hamar belekezdett a gasztronómiai világ felfedezésébe. A békéscsabai gátfutó a tokiói olimpia elhalasztásáról is beszélt.

– Nagyon sajnáltam, hogy elmaradt az olimpia, annak ellenére, hogy az én esetemben ez inkább pozitív volt, mint negatív, a korábbi sérülésem miatt. Kicsit több mint egy évvel a sérülést követően nagyon feszített tempót igényelt volna az olimpiai kvalifikáció. Jövőre nagyobb eséllyel állok neki a feladatnak – mondta a jelenleg a Budapest Honvéd színeiben induló versenyző.

A beszélgetősről és a főzésről készült teljes videót megnézheti a Nemzeti Sport YouTube csatornáján, amelyben Baji Balázs beszél a hétköznapi szakmájáról, illetve arról is, hogyan képzeli el pályafutása utolsó időszakát.

További programok »

FEL