Atlétika: Baji Balázs a fedettpályás ob-n térne vissza

2020. február 8. 12:04 | behir

Ha le tud futni egy 60 gátat az ob-n, az neki már egy óriási győzelem lesz - mondta a békéscsabai születésű Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó. A jelenleg Budapest Honvéd színeiben szereplő atléta tavalyi sérülése után a fedettpályás országos bajnokságon térne vissza.

Az atléta térdét és combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta.

- Még nem mondanám százszázalékosnak az állapotom, de már közel vagyok hozzá - fogalmazott az M4 Sport Sporthíradójában Baji Balázs.

Hozzátette, még nem teljesen biztos, hogy rajthoz tud állni a február 23-ai ob-n, de nagyon bizakodó.

- Nekem már az is nagy előrelépés lesz, hogy versenykörülmények között teljesíthetek. Ha le tudok futni egy 60 gátat az ob-n, az már nekem egy óriási győzelem lesz - jelentette ki.

Baji célja a fedettpályás idény után az olimpiai szint teljesítése 110 m gáton (13.32 mp), amit "nagyon-nagyon keménynek" nevezett.

- Még csúcsformában sem futottam sokszor ezen belül. De nemcsak ez az egy útja van a kijutásnak, a világranglistán keresztül is ki lehet kerülni.

Természetesen az a célunk, hogy megfussam a szintet, de ha nem sikerül, egy stabil, jó formával akkor is ki lehet jutni az olimpiára - mondta Baji Balázs.

 

Forrás: MTI

 

FEL