Atlétika: Baji országos csúccsal negyedik lett

2017. július 4. 20:15 | Kovács Dávid

Dr. Baji Balázs óriási országos csúccsal, 13.15 másodperccel negyedik helyen végzett a Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíj idei talán legszínvonalasabb számában kedden.

A gátasok mezőnyében sztárok egész sora térdelt a rajtgépbe: az olimpiai bajnoki címvédő jamaicai Omar McLeod, a világcsúcstartó amerikai Aries Merritt és a világbajnoki címvédő orosz Sergej Subenkov.

A várt kiváló versenyt hozta, a győzelemért McLeod és Subenkov vívott nagy csatát, az utolsó gát után azonban már egyértelműen a jamaicai volt az élen és 12.96 másodperccel nyert, míg a független színekben versenyző Subenkov öt századdal lemaradva lett második. Ezzel a világ idei két legjobb eredményét futották. Mögöttük jött be Merritt 13.11-gyel, majd negyedikként Baji.

A magyar versenyző eredményére kicsit várni kellett, majd, amikor a kivetítőn megjelent 13.15-ös ideje, az állatorvosként dolgozó atléta ugrálni kezdett örömében.

- Jól elkaptam a rajtot, éreztem, hogy jó helyen vagyok - nyilatkozta dr. Baji Balázs, aki nyolc századot faragott saját, júniusban elért országos rekordján. Hozzátette: ennek ellenére ez nem volt egy jó futás, mivel kicsit „szétesett” a végére.

Baji idén harmadszor javította meg az országos rekordot 110 méter gáton.

Forrás: MTI

Sport

Labdarúgás: Élőben közvetítjük a Békéscsaba-Győr rangadót

Nyolc nap alatt harmadszorra lép pályára a Békéscsaba a labdarúgó másodosztályban. A lilák 2021-ben még nem nyertek tétmérkőzést és csak a 12. helyen állnak a bajnokságban. Az együttes vasárnap délután a Győr ellen javítana hazai pályán, amely mérkőzést élőben közvetítjük!
2021. március 6. 16:27
FEL