Atlétika: Baji országos csúcsot döntött

2017. február 17. 09:35 | behir.hu

Megdöntötte a 60 méteres gátfutás országos rekordját Baji Balázs a lengyelországi Lódzban megrendezett atlétikai versenyen.

Kiemelkedő eredményt ért el csütörtökön este Baji Balàzs, aki az EA Indoor Permit sorozatba tartozó lengyelországi versenyen a 60 méteres gátfutást 7,54 másodperces idővel, új fedett pályás országos csúccsal nyerte a cseh Petr Svoboda előtt (7,57 mp). 

Érezhető volt, hogy valami készül, mert már az előfutam is nagyon jól sikerült neki: azt 7.63-mal nyerte meg, és a 7.44-es egyéni csúccsal rendelkező Petr Svobodával holtversenyben a legjobb idővel jutott a döntőbe. Ott viszont már faképnél hagyta cseh riválisát, akire három századot vert.

Az eddigi rekordot is Baji Balázs tartotta, aki egy évvel ezelőtt, a hazai OB-n érte el a mostanáig érvényes 7,55 mp-et. Az Állatorvosi Egyetemen sikeresen teljesített államvizsgája után kiváló formába lendült békéscsabai atléta előfutamában 7,63 mp-el volt a leggyorsabb – olvasható a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján.

- Balázs végig jónak érezte a futást. Jó volt a rajtja, technikailag jól megoldotta a gátakat és már a cél előtt érezte, hogy jó lesz – mondta edzője, ifjabb Tomhauser István, aki a verseny után telefonon beszélt versenyzőjével.
 

FEL