Rio 2016: Baji Balázs közel volt a döntőhöz

2016. augusztus 17. 00:17 | behir.hu

Baji Balázs 13.52 másodperces időt futott a 110 méteres gátfutás elődöntőjének első futamában. Végül a negyedik helyen ért célba, így nem jutott be a döntőbe.

A csabai versenyző kiegyenlített mezőnyben állt rajthoz és jó rajt után folyamatosan jött fel. Nagyon jól haladt, azonban jött a hetedik gát, ahol megbillent, kiesett a ritmusból. Nem tudott korrigálni és futamában a negyedik helyen ért célba 13.52 másodperces idővel.

Baji Balázs országos csúcsa, amellyel néhány hete Amszterdamban Eb-ezüstérmet szerzett, futamgyőzelmet ért volna. A fináléba jutáshoz 13.41 másodperces idő is elég volt. A három futam összesítése alapján a 15. helyen végzett.

- Jól kezdtem a versenyt, jól haladtam, de sajnos hibáztam. Sokkal több volt bennem, joggal hihettem, hogy döntőbe juthatok, úgy gondolom lesz még lehetőségem javítani. Jól kaptam el a rajtot, próbáltam mindent beleadni. Talán ha nem erőből és akaratból akarom megoldani, hanem inkább technikából, akkor döntős lehettem volna. Nagyon sok szeretetet kaptam otthonról, sajnálom, hogy ezt nem tudtam meghálálni – fogalmazott a 27 éves versenyző az M4 Sport kamerája előtt.

 

FEL