Rio 2016: Baji Balázs középdöntős

2016. augusztus 16. 00:13 | behir.hu

A békéscsabai Baji Balázs 110 méter gáton a második előfutamban második helyen ért célba a riói olimpián. A szakadó esőben 13.53 másodperces időt teljesített. A magyar atléta továbbjutott az elődöntőbe.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője a 110 méteres gátfutás második selejtező futamába kapott besorolást. A futóknak nemcsak egymással, hanem az időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeni, szakadó esőben álltak rajthoz a versenyzők.

Baji Balázst ez nem zavarta: a 13.28-as idei legjobbal rendelkező atléta a kubai származású spanyol Orlando Ortega mögött a második helyen végzett futamában és magabiztosan jutott a középdöntőbe.

- Nem tudom, hogy futottam-e már ilyen esőben korábban. Próbáltam kizárni a körülményeket és csak a feladatra koncentrálni. Bár volt egy-két hiba a végén, de örülök a továbbjutásnak. Talán elöl is voltam, de a spanyol versenyzőt nem láttam, a végén pedig rontottam én is – fogalmazott a 27 éves magyar versenyző a futamot követően a köztévé sportcsatornájának.

A gátasok elődöntőjét és fináléját a keddi versenynapon rendezik: az elődöntőket magyar idő szerint szerdán 1.40-kor, míg a döntőt 3.45-kor indítják.

FEL