Bach születésnapi orgonakoncert a 7.TV műsorán

2021. március 19. 14:14 | Vincze Attila

A világ egyik legismertebb zeneszerzőjének, Johann Sebastian Bach születésének évfordulóján online orgonakoncertet szervez a Békéscsabai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A közvetítés vasárnap 17 órától lesz látható a 7.TV műsorán, illetve a behir.hu Youtube csatornáján.

Johann Sebastian Bach március 21-i születésnapja mindig különleges alkalom a komolyzene rajongóinak körében. A német komponista születésének évfordulóján a világ nagyvárosaiban különféle hangversenyekkel és koncertekkel emlékeznek meg a híres művészről. A kezdeményezés pár évvel ezelőtt indult el Amerikában, ehhez csatlakozott Békéscsaba 2015-ben. Az elmúlt években a csabai főtéren, az evangélikus nagytemplomban és a Munkácsy Mihály Múzeumban is felcsendültek már Bach híres dallamai. Tavaly a járványügyi helyzet miatt ugyan elmaradt a hagyomány, idén viszont egy online orgonakoncert során újra hallhatóak lesznek majd a világhírű zeneszerző művei.

– Már évek óta fontosnak tartjuk, hogy megemlékezzünk a német Johann Sebastian Bach születésének évfordulójáról, így kapcsolódva be a világ vérkeringésébe. Az elmúlt egy évben az online koncertek már megszokott dologgá váltak, nagyon sok zenész él mostanság ezzel a lehetőséggel, így az idei évfordulóra  mi is egy ilyen produkcióval készülünk – fogalmazott az esemény szervezője Bíró József, Békéscsaba Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke.

Az online előadás során két békéscsabai művész, Alföldi Csaba és Feigl Rebeka játszik majd Bach műveket az evangélikus nagytemplom orgonáján.  A helyszínen a 7.TV stábja több kameraállásból, profi hangminőségben rögzíti az eseményt, melyet március 21-én, vasárnap 17 órától láthatnak majd a nézők. Az orgonakoncert a televíziós adással egyidőben, a behir.hu Youtube csatornáján online is megtekinthető lesz.

További programok »

Kultúra

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL