Telt ház fogadta az orgonakoncertet a Békéscsabai Evangélikus nagytemplomban

2021. augusztus 8. 12:49 | Csiffáry Zsuzsanna

A Filharmónia Magyarország idén is megrendezte az Orgonák éjszakája elnevezésű országos programsorozatot, amelybe – ahogy tavaly is – Békéscsaba is bekapcsolódott. Az evangélikus nagytemplomban szombat este ismét Alföldi Csaba adott hangversenyt tanítványával, Feigl Rebekával közösen. Az érdeklődők többek között Bach műveit hallhatták.

Harmadik éve rendezik meg a hangversenyeket nemcsak a Békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban, hanem szerte Európában. 

– A Filharmónia Magyarország azzal a céllal rendezi meg az Orgonák Éjszakáját, hogy a hangszerek királynőjét népszerűsítsék és megszerettessék az emberekkel. Gyülekezetünk kántora Alföldi Csaba és tanítványa, Feigl Rebeka lépnek fel az est folyamán – mondta el Verasztó János evangélikus lelkész. 

Hozzátette, hogy ilyenkor hazánkban mind templomokban, mind szabadtéren adnak orgonakoncerteket.

Feigl Rebeka, az est egyik fellépője a koncert végén egy ráadást is előadott a zenekedvelő közönségnek Johann Sebastian Bachtól. Az Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ, azaz Úr Jézus, hozzád kiáltok című dalt az érdeklődők tapssal jutalmazták. 

– A műsor apropója volt ez a mester és tanítványa elnevezés. Johann Sebastian Bach, a mester és tanítványának, illetve több tanítványnak műveivel kedveskedtünk a koncerten a közönségnek. Az dupla csavar, hogy a való életben nekem Rebeka tényleg a tanítványom – fogalmazott Alföldi Csaba.  

 

Galéria

 

 

További programok »

Kultúra

Szombat este a gyulai Hídfőben mutatja be Moha új projektjét, a Z Moss Smith-t

Az Empty Story mellett a második, ezúttal a szóló vonalával lép a deszkákra szombaton 20 órakor, a gyulai Hídfőben Kovács Moha Zsolt. A csabai zenész 2018 óta készíti elő a saját projektjét, és most végre úgy érezte, itt az ideje, hogy bemutassa, ami a fiókban maradt. A koncertre két legjobb jóbarátja is el- és lekíséri.
12:56
FEL