Az ünnepi időszakban a gyógyszertárak is ügyeleti rendszerben lesznek nyitva

2018. december 21. 09:24 | Kovács Andrea

Az ünnepi időszakban a gyógyszertárak nyitvatartási rendje is megváltozik. Békéscsabán karácsonykor a kórházi patika, szilveszter és újév napján pedig a Kristály gyógyszertár lesz elérhető sürgős esetekben. A felnőtt és gyermekorvosi ügyelet az ünnepek idején is a megszokott rend szerint látja el a betegeket.

 

 

December 24-én a legtovább nyitva tartó gyógyszertár délután kettőkor zár be Békéscsabán, ezután a kórházban lévő Aranymérleg gyógyszertár látja el az ügyeletet. A Sas patika a szokásos ünnepi rendje szerint karácsony mindkét napján 8-tól 13 óráig lesz nyitva, ennek értelmében a kórházi gyógyszertár 13 órától lesz ügyeletes. Szilveszterkor este 6 órától, újév napján pedig délután 1 órától a Petőfi utca 2. szám alatt található Kristály gyógyszertár érhető el sürgős esetekben – tájékoztatott Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke.

 

Kép: behir.hu

 

A kórházban működő felnőtt és a gyermek háziorvosi ügyelet az ünnepek alatt és körül ugyanúgy működik, mint máskor, vagyis munkanapokon 16 órától másnap reggel 8-ig, munkaszüneti napokon pedig folyamatosan, 24 órán keresztül. Így biztosítják, hogy akkor is legyen ellátás, amikor a háziorvosi rendelések szünetelnek – mondta a Csaba Ügyeleti Kft. ügyvezetője.  Dr. Sonkoly Iván hangsúlyozta: az orvosi ügyeletek elsődleges feladata, hogy azokat a rosszulléteket, megbetegedéseket lássák el, amelyek a következő munkanapig nem halaszthatók.

További programok »

FEL