Az ünnepekkor gyakoribbak a rosszullétek, időben szerezzük be gyógyszereinket

2018. december 20. 07:57 | Kovács Andrea

Az év végi ünnepek alatt hajlamosak vagyunk a kelleténél sokkal több ételt és italt fogyasztani, ami könnyen rosszullétekhez vezethet. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes megelőzni ezeket a kellemetlenségeket, illetve fontos, hogy a kezelésükhöz szükséges gyógyszereket még a héten szerezzék be.

 

 

A karácsonyi, szilveszteri időszak jó alkalmat kínál arra, hogy pihenjünk és kikapcsolódjunk. Dr. Sonkoly Iván háziorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyenkor előforduló túlzott táplálkozás és gyakoribb szeszesital-fogyasztás esetén leggyakrabban gyomorrontás, gyomor- és bélhurut, alkohol túladagolás, alkoholmérgezés tünetei jelentkezhetnek, amelyek elronthatják az ünnep hangulatát.

A háziorvos hozzátette: az emésztési problémák mellett gyakrabban fordulnak elő kisebb sérülések, illetve fejfájás, alvási nehézségek. Ezekre a veszélyekre érdemes előre felkészülni, valamint a kisebb problémák kezeléséhez szükséges gyógyszereket időben beszerezni.

Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke arra kéri a lakosságot, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereket még ünnepek előtt váltsák ki, és azokat az készítményeket, kötszereket, fertőtlenítőszereket is szerezzék be időben, amelyeket egyébként is kellene otthon tartani.

 

 

FEL