Az Unique Classico és Pataj Péter megtöltötték a Csabagyöngye stéget

2021. szeptember 16. 10:35 | Csiffáry Zsuzsanna

Újra a zene volt a főszereplő a Csabagyöngye Stégen szerdán este. A Térzene programsorozat részeként az Unique Classico és Pataj Péter kalauzolták el előadásukkal az érdeklődőket.

A Csabgyöngye Kulturális Központ stégszínpadán ismét klasszikus zenét hallhattak az érdeklődők. Szerdán este 18 órától az Unique Classico és Pataj Péter előadásában csendültek fel újabb dallamok. 
 
Az együttes saját meghatározása szerint a Unique Classico hangzása a zenei stílusok vegyítésével és az egyedi hangszereléssel alkult ki. 
 
– Mindhárman klasszikus képzettséggel rendelkezünk, ám életünkben fontos szerepet játszik a jazz, a pop és a népzene. Nem áll távol tőlünk a kotta nélküli játék, a hallás utáni improvizálás, valamint a hallás utáni játszás. Négy éve játszunk együtt ebben a formációban, műsorunk nagy része klasszikus zenére és filmzenére épül, legtöbb darabunk saját hangszerelésű, egyedi elképzelésekkel – fogalmazott Pádár Lajos, az együttes zongoristája.

Hozzátette, hogy 2012-ben kaptak lehetőséget arra, hogy Japánban is együtt játsszon a csapat, s már ekkor is azon dolgoztak, hogy a népzenét és a klasszikus zenét improvizatív módon vegyítsék. Így alakult ki a nevük, amelynek jelentése az "egyéni klasszikus". 
 
Pataj Péter vendégként szerepelt a zenekarban, aki a fellépés előzményeiről adott információt. 
 
– Az estére nem sok időnk volt készülni, mert a zenekar többi tagja Budapesten él, egyedül én vagyok békéscsabai. Online próbáltunk gyakorolni, illetve a mai napot is erre szántuk. A következő héten Szegedre megyünk fellépni egy hasonló, klasszikus zenei csokorral – mondta el Pataj Péter. 
 

További programok »

FEL