Klasszikus dalok csendültek fel szerdán a Csabagyöngye Stégen

2021. augusztus 12. 17:44 | Gyemendi Réka

Újra klasszikus dalok csendültek fel a Csabagyöngye Stégen szerdán este. A Térzene programsorozat részeként Hajtmann Ildikó és Gál Csaba kalauzolták el előadásukkal az érdeklődőket a barokktól a XX. századig.

Még július elején kezdődött el a Csabagyöngye stégen a 2020-ban életre hívott Térzene program idei előadássorozata. A szervezők ennek részeként heti rendszerességgel, elsősorban szerdai napokon kínálnak kellemes időtöltést a klasszikus zene kedvelőinek. Szerdán Hajtmann Ildikó és Gál Csaba elődását hallgathatták meg az érdeklődők.

– A klasszikus zene most nem a bécsi klasszikát jelenti, hanem a barokktól a bécsi klasszikán keresztül, a romantikán túl musical, filmzene, jazz is elhangzik, mert minden műfaj kitermelte a maga klasszikus zenéjét. Így nyár estére próbáltunk olyan népszerű számokat, dalokat, énekeket hozni, amelyek majd jól esnek a közönségnek itt, a vízparton – fogalmazott a koncert előtt Hajtmann Ildikó előadóművész, énekes.

Hozzátette: nagyon jók a tapasztalatai, hiszen az ő koncertjükkel kezdődött el a programsorozat és a rendezvény azóta is mindig telházas.

 

Galéria

 

– Egy kellemes környezetben, klasszikus műfajokat felvonultató nyáresti programot kínálunk hétről hétre a Csabagyöngye Stégen. Az előadóink sorába igyekszünk elsősorban Békéscsabán vagy a környéken élő muzsikusokat, zenészeket mgahívni, akiket nagyon szeret a közönség – ezt már Paulikné Tóth Krisztina, a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője mondta.

A Térzene program jövőhéten a TáncDalolók koncerttel várja a közönséget. Akkor az Alföld Quartettel közösen lép színpadra Liszi Melinda és Nagy Róbert, a Békéscsabai Jókai Színház színművészei, valamint Rázga Áron zongoraművész. A koncertek ingyenesek és védettségi igazolvány nélkül látogathatóak.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL