Az új évad első mesedarabjára készül a Békéscsabai Jókai Színház

2019. augusztus 30. 07:51 | Szabó Rita

A Békéscsabai Jókai Színház új évadának első mesedarabja a Sárkány a szekrényben című zenés előadás lesz. A sárkánykrimit Dorotty Szalma állítja színpadra, a darab zeneszerzője pedig Gulyás Levente. Az aranyos, mégis modern mese nemcsak a legkisebbeknek lehet érdekes, hanem a szülők számára is tartogat tanulságot.

A történet középpontjában egy ifjú hercegnő áll, aki semmire sem vágyik jobban, minthogy a születésnapján együtt legyen a szüleivel, de azért mindemellett egy kiskutyának is nagyon örülne. A darab főhősét Csonka Dóra alakítja, aki elmondta: Sophia nem egy átlagos hercegkisasszony. 

– Sophia egy nagyon vagány hercegkisasszony, aki a sok hercegnős kívánság helyett csak arra vágyik a születésnapján, hogy a szüleivel ünnepelhessen és kaphasson végre egy kiskutyát. Kiskutya helyett végül egy sárkányt kap, ami jobban is illik az ő személyiségéhez, és itt kezdődik egy nagyon nagy kaland, hiszen ezt a sárkányt el kell rejtenie mindenki elől, mert  pontosan tudja, hogy az ő tisztaságmániás dadája azonnal elvenné tőle - árulta el Csonka Dóra. 

Az előadást először német nyelven mutatták be, és akkor is Dorotty Szalma állította színpadra. A darab rendezője elmondta: a mesét kislánya inspirálta, aki mindig is imádta a sárkányokat. A rendező továbbá kiemelte: a mesének több mondanivalója van. Szól a család fontosságáról, arról, hogy a gyerekek, hogyan keresik a helyüket a világban, továbbá a darab rávilágít arra is, hogy nem rossz dolog különbözni egymástól. 

– Nagyon sokszor olyanra vágyunk, ami nekünk nincs meg és azt hisszük, hogy az jobb. A legtöbb kislány szeretne hercegnő lenni, de egy hercegnő talán nem is ezt szeretné, hanem azt, hogy normális legyen, hogy a szülei ne diplomatautakon legyenek, hanem otthon vele, és együtt tudjanak vacsorázni. Egy gyereknek nem mindig az ezer ajándék a fontos, sokkal inkább a család - fejtette ki Dorotty Szalma. 

Seregei Zoltán, a színház igazgatója kitért arra, hogy bár a mesedarabok elsősorban a gyerekeket szólítják meg, mindig törekednek arra, hogy a felnőtteknek is szórakozást nyújtsanak.

– Ez egy családi produkció lesz, hiszen a szülőknek is egy izgalmas, érdekes kis története nagyszerű zenével megfűszerezve. Bízunk benne, hogy a szülőknek is tetszeni fog, de természetesen elsősorban a gyerekeknek szól - fogalmazott Seregi Zoltán. 

A direktor kiemelte: az előadás különlegességeként, bevonják a gyerekeket is a darabba. 

A Sárkány a szekrényben című zenés mesejáték premierje szeptember 20-án lesz. 

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL