Az őszi szünetben kevesebben utaznak el

2020. október 24. 12:28 | behir.hu

Az őszi szünet napjaira a foglalások átlagos értéke negyedével haladja meg az egy évvel korábbit a Szállás.hu-nál, de Budapest lekerült az időszak városlátogatásainak toplistájáról. A jó idő miatt last minute utazási hullám kezdődhet.

Az egy évvel korábbinál mérsékeltebb az utazási szándék a hosszú hétvégén, a következő napokban azonban még nőhet a szálláshelyek forgalma a vírussal kapcsolatos kivárás, a további járványügyi korlátozások elmaradása és az időjárás javulása miatt – tájékoztatta a Világgazdaságot a Szallas.hu szóvivője.

A foglaltság 10-15 százalékkal marad el a tavalyi hasonló időszakétól, és az is eltérés, hogy míg az idén október 23-hoz, tavaly november elsejéhez kapcsolódott az iskolai szünetet is magában foglaló őszi hosszú hétvége. Október 22–25. között az idén Eger, Hévíz és Hajdúszoboszló vezeti a toplistát, az iskolaszünet egészében pedig Eger, Hajdúszoboszló és Gyula. Tavaly Hajdúszoboszló és Eger mellé még Budapest is bekerült, az idén viszont az első tíz úti cél között sem szerepel. Viszont a foglalások átlagos értéke a tavalyi 48 ezer forintról – 25 százalékkal – 60 ezerre nőtt, és átlagosan 2,19 napos belföldi pihenést takar. A Szallas.hu-nál a foglalások értékének több mint a fele ötvenezer forint alatti, és a vendégek 84 százaléka legfeljebb százezer forintot költ szállásra.
 
Forrás: Világgazdaság
FEL