Az ország több pontjáról érkeztek a XII. Országos Szenior Táncfesztiválra

2021. július 16. 17:28 | Csiffáry Zsuzsanna

Egy év kihagyással ismét megrendezték a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban a XII. Országos Szenior Táncfesztivált, amelynek legfőbb célja a kedvcsinálás, és a tánc iránti szeretet növelése.

Szrenka Pálné megyei elnök elmondta, a rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítanak az országban működő szenior táncos csoportoknak a bemutatkozásra, tudásuk összemérésére, hagyományaink ápolására. Továbbá a rendezők szeretnék elérni, hogy a táncosok kedvet csináljanak a közönségnek a mozgáshoz, a felnőttkori tánctanuláshoz és az önfeledt szórakozáshoz.

– Több mint 20 éve foglalkozom tánccal, folyamatosan képzem magam, különböző oktatásokra járok. Hastánc a csapatunk profilja. Kimondhatatlanul örülök, hogy eltudtunk jönni versenyre – fogalmazott Darót Istvánné a Szenior Tánccsoport Berettyóújfalunak a tagja. 

Hegyesi Zsuzsanna a Szeghalmi Búzavirág Egyesület elnöke, a fesztivál szervezője elmondta, hogy 7 éve vesz részt a fesztivál lebonyolításában.  Tapasztalatai szerint sok a változás az előző évekhez képest, és körülbelül fele annyian vettek részt ezen a fesztiválon, mint 2019-ben. A versenyen összesen150 fő mérte össze tudását.  

Kónya István Gyula alpolgármestere nyitó beszédében kitért arra, milyen fontos az, hogy a szépkorúak ilyen példát állítanak elénk, a kitartásban, a tánc szeretetében, szorgalomban és tehetségben egyaránt. 

Galéria

 

 

További programok »

FEL