Egyelőre csak az emlékek maradtak a Tánc Világnapjára

2020. május 2. 12:41 | Sipos Gábor

26 éve töretlen sikernek örvend a Táncvilágnapi Gálaest, amelyet Békéscsabán rendeznek minden évben, május elején a Tánc Világnapján. A kialakult járványhelyzet miatt a rendezvény idén elmarad, de a szervezők egy meglepetéssel készültek a tánc iránt érdeklődők számára.

2019-ben jubileumi, 25. alkalommal rendezték meg a Táncvilágnapi Gála estet és 10. alkalommal a Nemzetközi Táncfesztivált. Az eredetileg egynapos rendezvény már négynapos programsorozattá fejlődött. Évről évre rengeteg táncost és nézőt vonzott a különleges esemény, amelyben a táncművészet világa, a balett, a klasszikus táncok, a néptánc,a modern és kortárs táncok is helyet kaptak.

Mint oly sok más programot napjainkban, ezt is átírta az élet. A világjárvány miatt a mozgáskultúrák szerelmesei nem állhatnak a színpadra, illetve nem ülhetnek be a széksorokba gyönyörködni a tánckultúrák sokoldalúságában a táncfesztivál eseményein.

- Sajnos nincs lehetőségünk megrendezni a gálát. De szerintem nem telhet el úgy év, hogy a táncosok ne ünnepeljenek és a közönség ne legyen a része ennek a csodálatos világnak – hangsúlyozta Botta Tibor, az esemény egyik alapítója.

A Nemzetközi Táncgála szervezői meglepetésként közzétették a tavalyi, jubileumi rendezvény felvételét, amelyet bárki megtekinthet.

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL