Mitykó Veronika nemzetközi versenyei elmaradtak, de továbbra is készül

2020. szeptember 23. 10:35 | Hidvégi Dávid

Versenyek nélkül nehéz motiválni a sportolókat – vallják a szakemberek. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban csak elvétve voltak nemzetközi szintű megmérettetések súlyemelésben. Mitykó Veronika versenyszezonja gyakorlatilag véget ért, de továbbra is készül, hiszen hosszútávú céljai között szerepel az olimpiai kvalifikáció.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület edzőtermében nem állt meg az élet, hiszen a versenyzők és a lelkes amatőrök is ugyanúgy készülnek, mint eddig. Mitykó Veronikának idén még a junior világbajnokságon és a felnőtt Európa-bajnokságon kellett volna résztvennie, de mindkét olimpiai kvalifikációs viadal elmaradt.

– Őszintén szólva nem igazán örültem neki, mert készültünk, formában voltam és ilyenkor valamilyen szinten a motiváció is eltűnik. Azonban azon vagyunk, hogy a formám folyton egy szinten legyen, tehát készülünk tovább. Nem tudom, hogy mikor lesz nemzetközi verseny, de készülünk, edzünk, aztán majd meglátjuk hogyan alakul – fogalmazott a sportoló.

A súlyemelők edzője elmondta: a fiatal versenyzőket nehezebb motiválni a versenyek hiányában. Az edzések az iskolai órák után következnének, így néha a gyermekek szívesebben maradnának otthon. Bökfi János kiemelte: Mitykó Veronikát könnyebb ösztönöznie a munkára, hiszen profi és hosszútávú céljai vannak.

– Folyamatosan a felkészülés, közben mondták le a versenyeket, de megpróbáltunk olyan helyzetet teremteni az edzéseken, hogy a tervezett felméréseket megcsináltuk, mintha lenne verseny. Ezáltal Veronika egy kicsit motiváltabbá vált. Hosszabb távú terveink vannak. Tehát ha van verseny, ha nincs verseny edzeni kell, mert 2024-et már reméljük, hogy nem fogják eltörölni - hangsúlyozta a tréner.

Mitykó Veronika szeretne kijutni az olimpiára, ha a 2021-re halasztott tokiói eseményre még nem kvalifikálja magát, akkor gőzerővel kezdi a felkészülést a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra. Amíg nincsenek nemzetközi viadalok, addig kisebb hazai, illetve az országos versenyeken indul majd – ha ezek nem maradnak el – , csakúgy mint az egyesület többi súlyemelője.

 

Galéria

 

További programok »

FEL