Mitykó Veronika: Most nagyon elégedett vagyok magammal

2020. március 10. 13:26 | Hidvégi Dávid

A 19 esztendős békéscsabai súlyemelő a máltai világkupán a kategóriájában úgy lett második, hogy csak egy olimpiai bajnok tudta megelőzni, így egy értékes ezüstéremmel utazhatott haza. Mitykó Veronika a bukaresti junior világbajnokságra készült volna, de azt a versenyt elhalasztották, így a következő célpontja a moszkvai Európa-bajnokság lesz.

Mitykó Veronika az elmúlt bő egy hónapban két világkupán is részt vett, előbb Rómába, majd Máltára utazott el. Az utóbbin sikeresebben szerepelt, hiszen ezüstéremmel érkezett haza. A békéscsabai versenyző kiemelte, hogy elégedett volt a teljesítményével, hiszen három országos csúcsot állított fel. A 76 kilós kategóriában szakításban 94, lökésben 107 kilót, összetettben pedig 201 kilogrammos eredményt ért el, amely egyéni és országos csúcsnak felel meg. Hozzátette: az olasz versenyhez képest ezúttal mind a hat fogása sikeres volt. A békéscsabai sportoló következő megmérettetése a romániai junior világbajnokság lett volna, de azt a koronavírus veszély miatt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elhalasztotta. Ezt közvetlenül a világkupa előtt tudták meg.

 

 

– A vírus egy kicsit bekavart nekünk, mert a halasztásról a verseny előtti nap, este, Máltán értesültünk. A világkupa egy lazább verseny lett volna, de Jani bácsi este felhívott telefonon, hogy oda kell tennem magam és keményebbnek kell lennem – fogalmazott a versenyző.

Mitykó Veronika edzője hangsúlyozta, hogy a felkészülés szempontjából súlyos probléma a verseny elhalasztása, hiszen ez a formaidőzítésben is gondot okoz. Bökfi János a kérdésünkre elmondta: tavaly december óta úgy terveztek, hogy a junior vb lesz a legfontosabb versenyük, hiszen itt lehetett volna a legtöbb pontot szerezni az olimpiai kvalifikációhoz.

 

 

– Veronika fantasztikusan teljesített hat jó fogással, hiszen egy nagyon szép egyéni és országos csúccsal mutatta meg a formáját. Lett volna két hetünk arra, hogy megmutassuk ezt a továbbiakban és megnézzük, hogy ezzel mire képes a világbajnokságon. Remélem ez lelkileg nem rázta meg és az Európa-bajnokságra a továbbiakban is ugyanilyen elánnal tud készülni, mert a moszkvai versenyen múlhat minden – részletezte a mester.

Azt egyelőre nem tudni, hogy még az olimpiai kvalifikáció időszakában pótolják-e a junior világbajnokságot, bár a jelenlegi helyzetben ennek kevés az esélye. A vb-t eredetileg Egyiptomban rendezték volna, de miután az országot doppingvétség miatt eltiltották az olimpiától, így már ezzel versenyt sem rendezhettek. A felnőtt Európa-bajnokságot április 4. és 12. között tartják meg Oroszország fővárosában, Moszkvában. Mitykó Veronika a felkészülés nagy részét a tatai edzőtáborban teljesíti majd, így a változatosság hozzásegítheti egy újabb sikerhez.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL