Mitykó Veronika egyéni csúccsal nyolcadik lett az Eb-n

2024. február 20. 10:12 | Kovács Dávid

A 23 éves békéscsabai súlyemelő nyolcadik helyen végzett összetettben a szófiai súlyemelő Európa-bajnokság női 87 kilogrammos kategóriájában.

Mitykó Veronika a kontinensviadal honlapjának eredményközlője szerint a hétfői versenynapon szakításban - alig egy kilóval országos csúcsa alatt - 101 kilón kezdett, ám kétszer is rontott. Végül harmadikra, immár a tavaly decemberben felállított magyar rekordjával azonos 102 kilogrammon sikeres gyakorlatot mutatott be, így versenyben maradt, a fogásnemi sorrendben pedig hetedik helyen zárt. Lökésben Bökfi János tanítványa a 112 és a 116 után a 118 kilóval is elbánt, így ebben itt a 12., összetettben pedig 220 kilogrammal nyolcadik lett.

Egyéni rekordjával Mitykó ugyan javított eddigi legjobb olimpiai kvalifikációs eredményén (212 kg a decemberi dohai Grand Prix-n), de várhatóan csak a 25. helyre lép előre a rangsorban, amelyen az Eb-ig a 28. helyet foglalta el.

A győzelmet a mezőnyt toronymagasan felülmúló, 2022-ben világbajnok norvég Solfrid Koanda szerezte meg 280 kilóval – harmadik Európa-bajnoki címét megkaparintva.

 

MTI/K.D.

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL