Az online térbe költözik a Békéscsabai Jókai Színház

2020. november 19. 12:48 | Sipos Gábor

A Békéscsabai Jókai Színház az elsők között teszi lehetővé a teátrumot kedvelők számára, hogy a kialakult pandémiás szabályoktól függetlenül, mégis átélhessék a színházi élményeket.

A tervek szerint mind a bérlettel rendelkezők, mind a jegyet vásárlók online formában, az otthonukban tekinthetik meg a kiválasztott produkciót. A Hotel Mimóza három decemberi előadására a jegy.hu internetes honlapon lehet jegyet vásárolni, illetve a bérlettulajdonosok ugyanezen a felületen igényelhetnek kupont a darabok megtekintéséhez. Különlegesség, hogy a előadásokat lokáció nélkül, tehát a világ bármely pontjáról megnézhetik az érdeklődők.

 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

Seregi Zoltán (fotó: Békéscsabai Jókai Színház)

 

- A színház működése nem állt le, ahogy tavasszal, és ez nagyon fontos, hiszen azt szoktam mondani, hogy a színház egy élő műfaj, egy adott pillanatban élő emberek, a színészek játszanak. A pillanat műfaja és az élet műfaja is, és az élet élni akar! - hangsúlyozta Seregi Zoltán. A békéscsabai színház direktora kitért arra is, hogy az online felületen már kipróbált technikai háttér áll a rendelkezésre és az előadások élőben tekinthetőek meg.

A bérlettel rendelkezőknek továbbá lehetőségük van arra is, hogy ha élőben szeretnék megnézni a darabokat, mert esetleg nincs lehetőségük az online közvetítés megtekintésére, akkor ezt a pandémiás korlátozások feloldását követően tegyék meg a Jókai színház nézőteréről. Egy bérlettel vagy jeggyel, akár az interneten, akár élőben egy előadás tekinthető meg.

 

Kultúra

Dr. Pappné Darida Andrea: Együtt sokkal többet tudunk elérni, mint külön-külön

Kálmán Tibor, Békés város polgármestere a napokban jelentette be, hogy új igazgató érkezett a nagy múltú Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ élére dr. Pappné Darida Andrea személyében. A központ új vezetője a versenyszférából érkezett, egy felnőttképzéssel és rendezvényszervezéssel foglalkozó kft.-nek volt eddig az ügyvezetője.
2021. január 23. 18:40
FEL