Az oktatás és a kultúra összefogása

2017. december 15. 06:03 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Jókai Színház, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrum együttműködési megállapodást kötött, amely januártól lép érvénybe. A két intézmény már 2015 óta dolgozott egymással alkalmi megállapodásokat kötve, most pedig olyan egyezséget kötöttek, amelyek a fiatalok szakmai érdekeit szolgálja.

A 2018-ban életbe lépő szerződés aláírásával az intézmények célja, hogy a már korábbi időszakban kialakult sikeres közös munka színvonalát magasabb szintre emeljék. Az egyezség lényege az, hogy a fiatalok szakmai tudásának fejlesztése mellett a színház bevezeti a diákokat a kultúra világába. A Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy a Jókai színház kiváló szakmai gyakorlatot biztosít a vendéglátásban tanuló diákoknak, hiszen egy évben legalább négy alkalommal jelenhetnek meg díszbemutatókon, valamint egyéb színházi rendezvényeken is.

- A diákjaink közül, leginkább azok érintettek, akik a Zwack tagiskola tanulói. A fiatalok a díszbemutató utáni állófogadást biztosítják szakoktatóinkkal kiegészülve. Itt közel húsz diákunk jelenik meg, szakácsok, felszolgálók, de volt olyan eset is, amikor a cukrászok is besegítenek - hangsúlyozta Mucsi Balázs.

Az együttműködés részeként a teátrum továbbra is folytatja „A Színház házhoz megy” elnevezésű programját, amelynek célja az, hogy megszerettessék a fiatalokkal a színházat.

- Úgy gondolom, hogy a színház varázsát kell eljuttatni hozzájuk, amit itt megkapnak, ha eljönnek. Megpróbáljuk ugyanazt a közeget felépíteni, ami a színház falai között fogadja őket. Viszünk díszletet, kellékeket, jelmezeket és világítást is - fogalmazott a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Seregi Zoltán hozzátette, hogy a teátrum színészei rendhagyó irodalom órákat is tartanak majd a szakképzési centrum tagiskoláiban.

 

 

További programok »

Itthon

Városi gyereknap a Munkácsy Negyedben – galériával

A gyereknapi körtúránkat a Csabagyöngyében kezdtük Évi tündér megnyitójával, majd bejárva a helyszíneket láttuk, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Emlékház és a Napsugár Bábszínház is színes programokkal várta a családok seregét.
18:50
FEL