Az időseket is megkérdezték, hogyan lehetne javítani a helyzetükön

2017. január 24. 10:48 | Varga Diána

A városvezetés ismét az idősek érdekeiért tesz, ezért vizsgálja felül és dolgozza át az idősügyi koncepciót, az érintettek véleményét kikérve.

Orosháza Város Önkormányzata nappali szociális otthonokat, házi segítségnyújtó ellátást és tanyagondnoki szolgálatot is működtet, illetve szociális étkezést is biztosít az idősödő polgárok számára - írja a polgármesteri kabinet közleményében. Legutóbb a Teréz utcai Platán Idősek Otthonában kezdtek fejlesztésben ahol  több millió forint önkormányzati forrásból javítanának az idősek életvitelén.

A város 2009 óta létező idősügyi koncepcióját időszakosan felülvizsgálják, ehhez kérték ki az idős (65 év feletti), orosházi polgárok véleményét. Összesen több mint hatszáz kitöltött kérdőív érkezett be, melynek feldolgozási összegzését is tartalmazza majd a frissített koncepció.

– Minden erőnkkel azon dolgozunk a folytatásban is, hogy tovább fejlesszük a meglévő szociális hálózatot Orosházán, segítsük ezt a generációt. Az idősügyi szolgáltatásainkat egyre több ellátott veszi igénybe, a szociális hálózatért felelős Egységes Szociális Központban dolgozók elkötelezetten gondoskodva, példaértékű munkát végeznek – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Az idősügyi koncepció véglegesítését megelőzi a Szociális Kerekasztal ülése. Itt a munkába bevont nyugdíjas szervezetek is átvizsgálják az új munkaanyagot, képviselőik elmondhatják észrevételeiket, jelezhetik módosítási javaslataikat. Az új koncepciót várhatóan februárban tárgyalja a város képviselő-testülete.

FEL