Orosházán is elismerték az egészségügyben dolgozókat

2022. június 29. 17:55 | Vári Bianka

1992 óta minden évben július 1-jén ünnepeljük a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot. Az orosházi Dr. László Elek Kórházban is hagyomány, hogy ilyenkor visszatekintenek és értékelik az elmúlt időszak munkáját, sikereit, nehézségeit. A jeles ünnep alkalmából különböző dicséreteket, kinevezéseket, és jubileumi jutalmakat adtak át az intézmény dolgozóinak.

Zeneszóval kezdődött a Semmelweis-napi ünnepség Orosházán. Az eseményen először dr. Duray Gergő mondott köszöntő beszédet, majd összegezte az elmúlt időszak legfontosabb történéseit: többek között azt, hogy a kórház a 2021-es Év Felelős Foglalkoztatója lett, emellett kiemelte a nővérszálló teljes belső felújításának és a szakrendelő fejlesztésének megkezdését, valamint a koronavírus-járvány okozta nehézségeket is.

Dr. Duray Gergő - fotó: Horváth Bence (Oroscafe)

– A Semmelweis-nap nagyon fontos, és azt gondolom, hogy ha az elmúlt éveket nézzük, főleg a covidot, akkor nagy kitartás kellett az egészségügyi dolgozóknak, hogy helyt álljanak, és ellássák a betegeket. Azt gondolom, hogy ilyenkor meg kell állni egy kicsit, áttekinteni az elmúlt időszako, és ünnepelni őket – mondta.

Ezt követően a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója ismertette Semmelweis Ignác életútját. Dr. Becsei László úgy fogalmazott: ő az egyik legnagyobb magyar orvos, aki nagyon sokat küzdött kora orvosi társadalmában az akkori gyógyítási lehetőségekkel. Később évtizedek, évszázadok múlva elismerték a munkásságát.

Dr. Becsei László - fotó: Horváth Bence (Oroscafe)

– Nem lehet eléggé megköszönni azt a munkát, amelyet a folyton változó, megterhelő körülmények között nap mint nap végeztek a kórházban dolgozók az embertársaikért – ezt már Orosháza polgármestere mondta.

– Megmutatták azt, hogy milyen erősek, és a nehéz helyzetben is, olyan helyzetben, amilyen még eddig nem volt, helytálltak, és bizonyítottak emberségből, odafigyelésből, szakmaiságból. Bebizonyították, hogy váratlan helyzeteket is ilyen profi módon tudnak kezelni - fogalmazott Dávid Zoltán.

Végül különböző dicséreteket, elismeréseket adtak át a kórház dolgozóinak, valamint jubileumi jutalmakat is kiosztottak.

Dávid Zoltán polgármester elismerést ad át - fotó: Horváth Bence (Oroscafe)

További programok »

FEL