Az év utolsó előtti napján is meleg ételt osztottak a rászorulóknak

Az év utolsó napjaiban is folytatódott az ételosztás. Ezúttal ötszáz adag meleg ételt osztott ki a rászorulóknak a Szőke és Társai Kft., szombaton délelőtt az Andrássy út 10. előtt. A meleg ebéd mellé forró teát és egyéb finomságokat is adtak. 

Kígyózó sorban álltak az emberek, ételhordókkal a kezükben az Andrássy úton délelőtt, ahol forró tea, csokoládé, narancs és egy tál babgulyás várta őket.

Az ételosztásra érkező emberek elmondása szerint rendkívül nemes és nagylelkű kezdeményezés ez.

– Nagyon jó, hogy gondolnak ránk. Főleg ilyen hidegben, ilyenkor esik a legjobban a meleg étel – fogalmazott Földesi Sándor.

A Szőke és Társai Kft tulajdonos ügyvezetője azt mondta, korábban nem volt még felkérésük az ételosztásra, azonban minden évben más alapítványoknak támogatnak.

– A korábbi években nem kaptunk ilyen felkérést, azonban minden évben más alapítványokat támogatunk. Nemcsak Békéscsabán, hanem megyei szinten. Itt gondolok például a gyulai kórházra, a szarvasi szociális otthonra. Ők természetesen az általunk felajánlott összeget eldöntik, hogy mire költik, mi az amire szükségük van. Éves szinten több millió forintot fordítunk adományozásra – fogalmazott Szőke János, aki hozzátette: a kft. munkatársai számára nagy öröm segíteni azokon az embereken, akik tényleg rászorulnak mások támogatására.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,