Az Év szaloncukra versenyre kézműves, prémium termékekkel neveznek az ország legnevesebb szakemberei. A gyulai Kézműves Cukrászda cukrászmestere két kategóriában első, egy harmadikban pedig második helyezést ért el.
– A Év szaloncukra megmérettetésen a Baileys kávé második helyezést érte el. A szakmai kategóriában, ahol magasan kvalifikált szakemberek zsűriznek aranyérmes lett – számolt be az eredményekről Balogh László. Hozzátette az Év Alkoholos Szaloncukra címet is sikerült bezsebelnie az édességnek.
A kézműves édességeknél kiemelten fontos a megfelelő minőség. Arról, hogy pontosan milyen alapanyagokból áll a díjnyertes édesség, a megálmodója beszélt.
– Kiváló minőségű belga csokoládéval készítjük szaloncukrainkat és természetesen a Baileys is egy jellegzetest ízt ad az édességnek. Továbbá prémium olasz pörkölésű kávéval dolgozunk, ami szintén egy meghatározó alapanyag – fogalmazott a gyulai cukrászda cukrászmestere.
A szaloncukor nagy népszerűségnek örvend hazánkban, elengedhetetlen édessége az ünnepi időszaknak.