Év szaloncukra: Három kategóriában is kiválóan szerepelt a gyulai cukrász

2024. december 26. 16:40 | Osgyán Ágnes

A karácsonyi időszakban az egyik legrangosabb gasztronómiai megmérettetés az Év Szaloncukra verseny, amelyre az ország minden részéről neveznek a cukrászmesterek. Az idei évben Balogh László cukrászmester édessége több kategóriában is eredményesen szerepelt.

Az Év szaloncukra versenyre kézműves, prémium termékekkel neveznek az ország legnevesebb szakemberei. A gyulai Kézműves Cukrászda cukrászmestere két kategóriában első, egy harmadikban pedig második helyezést ért el.

– A Év szaloncukra megmérettetésen a Baileys kávé második helyezést érte el. A szakmai kategóriában, ahol magasan kvalifikált szakemberek zsűriznek aranyérmes lett – számolt be az eredményekről Balogh László. Hozzátette az Év Alkoholos Szaloncukra címet is sikerült bezsebelnie az édességnek.

A kézműves édességeknél kiemelten fontos a megfelelő minőség. Arról, hogy pontosan milyen alapanyagokból áll a díjnyertes édesség, a megálmodója beszélt.

– Kiváló minőségű belga csokoládéval készítjük szaloncukrainkat és természetesen a Baileys is egy jellegzetest ízt ad az édességnek. Továbbá prémium olasz pörkölésű kávéval dolgozunk, ami szintén egy meghatározó alapanyag  – fogalmazott a gyulai cukrászda cukrászmestere.

A szaloncukor nagy népszerűségnek örvend hazánkban, elengedhetetlen édessége az ünnepi időszaknak.

További programok »

FEL