Az Egyensúly AE Egyesület is megnyitotta a kapuit hajléktalan ellátottjainak

A nagy hideg miatt az Egyensúly AE Egyesület megnyitotta a hajléktalan kliensei előtt a Bankó András utcai telephelyét. Hét ellátottjuknak tudnak ezáltal éjszakánként meleg helyiségekben ágyat biztosítani.

– Itt meleg van és biztosítják a tisztálkodási lehetőséget is. Főzhetünk magunknak és még televíziót is nézhetünk. Én azt hiszem, hogy ebben már szinte minden benne van. Így megpróbálunk önállóvá válni – mondta el Szlávik János.

A békéscsabai Egyensúly AE Egyesület alkoholizmussal és szenvedélybetegségekkel küzdő klienseinek nyújt elsősorban segítséget.

– Nappali alapellátásban, illetve szenvedély- és pszichiátriai-beteg közösségi alapellátásban is segítséget nyújt az egyesületünk. Minden ellátási formánkban előfordulnak olyan, hajlékkal nem rendelkező, utcán élő kliensek, akiknek ebben az időszakban segítséget kell nyújtanunk. Ezt most az idén először úgy tudtuk megtenni, hogy a Bankó András utcán, az új telephelyünkön megnyitottuk kapuinkat – emelte ki Schiffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke.

Csaknem egy hete rendelte el az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékes államtitkára az úgynevezett vörös kód riasztást, amelynek idején a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett a bentlakásos és egyéb szociális intézményeknek is meg kell nyitniuk a kapuikat a rászorulók előtt.

– Ha családokkal van baj, akkor a Bartók Béla úti Békéscsabai Családok Átmeneti Otthona is tud fogadni családokat erre az átmeneti időszakra. Az otthon kockázatos körülmények között élők számára ebben az extrém hidegben körülbelül negyven háztartásba került gyorsított eljárásban szociális tűzifa – hangsúlyozta Herczeg Tamás. A Békéscsaba szociális tanácsnoka hozzátette: a fedél nélkül élőknek a hajléktalan szálló és a nappali melegedő is kínál még férőhelyet.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,