Az AS Romában folytatja az Előre korábbi fiatal kapusa

2020. október 17. 13:13 | Hidvégi Dávid

Az AS Roma hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy kölcsönvette Megyeri Gábort, a Budapest Honvéd 17 éves kapusát, aki a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián nevelkedett.

Az utánpótlás válogatott hálóőr 2008 és 2016 között a Békéscsaba 1912 Előre utánpótlás csapataiban nevelkedett, ahonnan a Magyar Futball Akadémiára került. Megyeri Gábor először a Budapest Honvéd U15-ös csapatában kapott szerepet, majd első számú kapussá válván az U19-es csapaton keresztül eljutott az NB III-as felnőtt második csapathoz is. A kapus a 2019/2020-as szezonban leülhetett a Honvéd első csapatának kispadjára is az NB I-ben, idén pedig az NB II-es Siófoknál szerepelt kölcsönben, de kapott egy olaszországi lehetőséget. 

Az U17-es világbajnokságot is megjáró futballista a 2020/21-es idény végéig kölcsönben az AS Románál folytatja, ahol először az utánpótlás csapatnál, a Primeveraban kap lehetőséget. Ha Megyeri Gábor beváltja a reményeket az olasz fővárosban, akkor a "farkasok" a szezon végén érvényesíthetik az opciós jogukat a végleges átigazolásra.

 

További programok »

FEL