A Budapest Honvédhoz igazolt a békéscsabai válogatott labdarúgó

2020. február 19. 09:32 | Hidvégi Dávid

Ugrai Roland a Budapest Honvéd csapatában folytatja a pályafutását és a hétvégi NB I-es fordulóban már pályára is lépett. A magyar válogatott támadó a görög Atrómitosz együttesétől igazolt a hazai pontvadászatban.

A csabai születésű játékos a Békéscsaba UFC csapatában nevelkedett, majd innen igazolt el szombathelyi Illés Akadémiához. Ugrai Roland a Szombathelyi Haladás színeiben mutatkozott be az élvonalban még 2009-ben, majd 2014-ben a Ferencvárosi TC hívására a fővárosba tette át székhelyét. Az FTC-nél 22 alkalommal lépett pályára az NBI-ben, amely meccseken két gólig jutott.

Egy szezont követően visszatért a Haladáshoz, majd 2016-ban a Diósgyőri VTK-hoz szerződött, ahol a meggyőző teljesítményének köszönhetően 2017-ben meghívót kapott az akkori magyar szövetségi kapitánytól, Bernd Storcktól a válogatottba. A nemzeti csapat színeiben eddig 5 mérkőzést játszott, az egyetlen gólját Svájc ellen szerezte. 2018-ban állt légiósnak, miután a görög első osztályba igazolt.

Ugrai Roland két év után tért haza a nagy hagyományokkal bíró Budapest Honvéd együtteséhez, amely jelenleg az első osztály 5. helyét foglalja el. A fővárosi piros-feketék legutóbb 2017-ben nyerték meg a bajnokságot, amelyben a 111 éves történelmük során tizennégyszer végeztek az első helyen.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
2024. június 17. 16:08
FEL