Labdarúgás: A Honvédtől igazolt szélsőt az Előre

2021. március 1. 12:48 | Hidvégi Dávid

Fazekas Lóránt után újabb játékost vett kölcsönbe a Budapest Honvédtól az NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre. Védő után támadó érkezett a fővárosiaktól.

A Békéscsaba 1912 Előre és a Budapest Honvéd FC mindenben megállapodott Tóth Péter kölcsönszerződését illetően, így a pálya jobb és bal oldalán is bevethető szélső támadó fél évig a viharsarkiakat erősíti. A 19 esztendős játékosnak nem lesz idegen a közeg, hiszen battonyai származású, ott kezdte el a karrierjét majd a Békéscsaba UFC-hez igazolt. Tóth Péter a 2014/15-ös szezontól már a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia neveltje volt, ahonnan 2015 nyarán igazolt a Honvéd utánpótlásába, a Magyar Futball Akadémiára.

Tóth Péter a 2019/20-as szezonban már bemutatkozhatott a Budapest Honvéd első csapatában, az NB I-ben egy Újpest elleni mérkőzésen állhatott be csereként. A szélső a 2020/21-es szezon első felét az NB II-es FC Ajka színeiben töltötte kölcsönben, de télen visszatért a piros-feketékhez. A 181 centiméter magas, jobblábas labdarúgó a tavaszi szezont Békéscsabán tölti, a hét elején már csatlakozott is a kerethez.

A Preisinger Sándor vezette együttes 26 játéknap után 12. a másodosztályú bajnokságban 33 ponttal. Az együttesben egy középhátvéd, Fazekas Lóránt is a Honvéd kölcsönjátékosaként szerepel.

 

További programok »

FEL