A Magyar Futball Akadémiáról és Ajkáról igazolt az Előre

2020. augusztus 12. 14:41 | Hidvégi Dávid

Horváth Péter Ajkáról igazolt Békéscsabára véglegesen, míg Fazekas Lóránt a Budapest Honvédtól érkezett kölcsönbe, ahol legutóbb az NB III-as második csapatban szerepelt.

A Békéscsaba 1912 Előre együttese a hivatalos oldalán jelentette be a legújabb két igazolását, amellyel gyakorlatilag véglegesnek mondható a csapat 2020/2021-es csapat kerete. Az együttesnél egyébként fontosnak tartják, hogy bő keretből dolgozzon a szakmai stáb, hiszen a szezon során mindig előfordulhatnak sérülések és eltiltások.

A 25 esztendős Horváth Péter az utóbbi három szezonban az FC Ajka színeiben játszott és jelentős szerepet vállalt a dunántúliak felfelé történő osztályváltásában is, hiszen összesen 23 gólig jutott (ebből 19 bajnoki). A 185 centiméter magas, zalaegerszegi születésű futballista elsősorban pálya középső szegmensében és bal oldalán vethető be. Horváth Péter a hétvégi bajnoki mérkőzés 71. percében lehetőséget is kapott a bemutatkozásra, rögtön a volt csapatával szemben, amelyet 1-0-ra megnyert az Előre.

 

 

A 2002-es születésű, 191 centiméter magas Fazekas Lóránt Gyöngyösön nevelkedett és 2015 óta futballozik a Magyar Futball Akadémián. Az előző szezonban mutatkozott be a felnőttek között, ahol öt mérkőzést játszott a Honvéd NB III-as csapatában. Bajnok volt az U16-os és az U17-es csapat tagjaként, ezüstérmet szerzett az U15-ös és az U19-es korosztályban és 17 évesen már az NB III-ban játszott, tavaly pedig profi szerződést kapott egyesületénél. A Békéscsabához egyelőre egy évre, kölcsönbe érkezett, korábban több felkészülési mérkőzésen is szerepet kapott. Az Előrénél bíznak benne, hogy tehetsége és kitartása feljogosítja Fazekas Lórántot arra, hogy a másodosztályú mezőnyben is megvethesse a lábát.

További programok »

FEL