Az aradi vértanúk napjára emlékeztek csütörtökön

2022. október 6. 16:42 | Csiffáry Zsuzsanna

Az aradi vértanúkra emlékeztek csütörtökön délután a Békés Megyei Könyvtár melletti ligetben. Az ünnepi műsort a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum állította össze.

1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. Erre emlékeztek csütörtök délután az Aradi vértanúk ligetében.

Kiss Gábor, a Kemény Gábor Technikum tanulója a Békéscsabai Szakképzési Centrum nagyköveteként szerepelt az ünnepi műsorban.

– Már egy hónapja készülünk erre az előadásra. Részben vers, részben prózai szöveget hoztunk a mai eseményre. Idén miénk lehetett az a megtiszteltetés, hogy a városi rendezvényt a mi iskolánk szervezte. Nagyon örülök annak, hogy itt lehetünk és felolvashatjuk az aradi vértanúk gondolatait – mondta el Kiss Gábor.

Malatyinszki Péter, az intézmény igazgatója kiemelte: nagy megtiszteltetés volt számukra az, hogy a városi rendezvényt megszervezhették. 

– Főpróba-jelleggel már előadtuk az iskolában ezt a műsort. Úgy gondolom, hogy az alapvető üzenete mind a megemlékezésnek, mind a műsorunknak, hogy a hazaszeretet soha nem megy ki a divatból. Remélem, hogy ez így is marad, és nem kell vérünket adni a hazánkért – tette hozzá Malatyinszki Péter.

Az ünnepséget követően Horváthné Szalai Angelika történelemtanár mondott beszédet, majd a megjelentek megkoszorúzták az aradi vértanúk kopjafáját.

 

Galéria

További programok »

FEL