Adományba csak olyan dolgot adjunk, amit magunk is szívesen fogadnánk

2020. december 25. 18:05 | Csiffáry Zsuzsanna

A Karácsonyi Angyalok kezdeményezésre az elmúlt években sokan mozdultak meg nemcsak Békés megyében, hanem szinte az egész országban azért, hogy nehéz sorsú Békés megyei és kárpátaljai gyerekeknek segítsenek.

A járvány miatt a korábbi megoldások nem jöhettek szóba, azonban idén is volt lehetőség adni a rászorulóknak. Arra is felhívták a figyelmet, hogy olyan dolgokat adjunk tovább, amit mi magunk is szívesen fogadnánk.

Nánási-Veselényi Orsolya rendszeresen vesz részt adománygyűjtő akciókban. Legyen szó menhelyről, vagy szociális intézményekben élő gyermekekről, családokról. Idén csatlakozott a Karácsonyi Angyalok adománygyűjtő programhoz. A megvásárolt termékeket saját maga csomagolta be, amelyek között száraz élelmiszer, tisztálkodáshoz szükséges kellékek, sampon, tusfürdő, illetve ajándék is szerepelt. A Jókai színház művésze elmondta, nagyon szeret csomagolni, és öröm mikor átadhatja az ajándékot a szeretteinek.

 

Nánási-Veselényi Orsolya (fotó: behir.hu)

 

– Nagyon-nagyon fontos, hogy mi kerül az adományba, hiszen sosem szabad selejtes, rossz dolgot adni. Úgy gondolom, hogy az minősül adománynak, amit mi is ugyanúgy megennénk, felvennénk, használnánk, de most éppenséggel nincs már rá szükségünk – fogalmazott a Jókai színház művésze. 

Az adományozásban a kulcsszó a felelősség – tartják a szakemberek. 

 

Bonnyai Sándor (fotó: behir.hu)

 

– Azt gondolom, hogy az igazi adományozás az, amikor olyanból adok, amiből nekem sincsen sok, vagy amit én is féltve őrzök. S ez lehet akár minőségi idő, ez lehet akár egy használt ruha vagy játék, vagy éppen tartós élelmiszer. Tehát olyat osztok meg a másikkal, amit én is dédelgetek – fogalmazott Bonnyai Sándor a Karácsonyi Angyalok kezdeményezés szervezője, aki az ünnepek előtt már célba juttatta az adományozók ajándékait.  

 

További programok »

Itthon

Sporteszközöket adott a BRSE a Napsugárovinak

Könnyített súlyú röplabdákat, valamint egy tollaslabda-hálót adományozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Lencsési Óvodának. A sporteszközöket szerdán reggel adta át egyesület vezetése és játékosai a gyerekeknek.
2021. december 1. 13:57
FEL