Átadták az új mezőkovácsházai piacot

2021. július 2. 16:00 | D. Nagy Bence

Mostantól fedett vásárcsarnok és zöldebb környezet várja a piacra érkezőket.

Mezőkovácsháza megújult piacát pénteken adták át Zalai Mihály, a Békés Megyi Önkormányzat Közgyűlésének elnöke jelenlétében.

– A terveket 2012-ben készítettük el, majd több körös sikertelen nekirugaszkodás után 2015-ben módosítottuk. Ekkor sikerült egy Területi Operatív Programos (TOP) pályázatot benyújtanunk, amelynek 2018-ban történt meg az eredeményhirdetése – mondta el a behir.hu megkeresésére Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza polgármestere. A városvezető kiemelte, hogy a piactér teljes felújításon esett át, melynek részeként egy fedett vásárcsarnok is elkészült.

Csepreghy Elemér beszédet mond az eseményen, jobbra Zalai Mihály. (Kép: FB/Zalai Mihály)

 

A projekt kapcsán megújult a térburkolat, a parkolók és a szabadtéri árusítóhelyek is, valamint a kivitelezők egy kondiparkot és egy játszóteret is megépítettek

– A település szívében erőteljes parkosítás is zajlott. A "Zöld város kialakítása" pályázat kapcsán a kultúrházat, az óvodát, valamint a piacot is magába foglaló főtéren füvesítést és fásítást is végeztek – tette hozzá a polgármester. Mint mondta, a beruházás már lezárult megközelítőleg 220 millió forint összértékkel.

 

 

További programok »

FEL