87 millió forintból újulhat meg Mezőkovácsházán a "volt Áfész iroda" épülete

2022. június 29. 12:30 | behir

Jó hírről számolt be a napokban Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza polgármestere.

Mint arról Erdős Norbert a hivatalos közösségi oldalán is beszámolt, a mezőkovácsházi képviselő-testület már sok éve azon munkálkodik, hogy energiatakarékosan és lehetőleg minél több ponton a zöld megoldások mentén működjék a város. Az elképzelésnek szerves része az önkormányzati épületek modernizációja is, természetesen a környezettudatosság szellemében.
– Korábban polgármester úr arról tájékoztatott, hogy a következő lépésben egy olyan önkormányzati épületet szeretnének korszerűsíteni, amelyben több, helyi szinten igen fontos tevékenységet végző intézmény is működik. Közös munkánk ezúttal sem volt hiábavaló, hiszen TOP Plusz pályázat keretében mintegy 87 millió forint forrásból újulhat meg a mezőkovácsháziak által leginkább a "volt Áfész iroda" néven ismert ingatlan.
A teljes körű felújítás során megtörténik: az épület homlokzatának és födémszerkezetének a hőszigetelése; a külső nyílászárók cseréje; egy 9,20 kW-os napelemes rendszer telepítése; központi fűtésrendszer, valamint hőleadó radiátorok telepítése, továbbá akadálymentes közlekedést és mozgáskorlátozott mosdót alakítanak ki – számolt be Erdős Norbert.
A Hősök téren levő épülethez kapcsolódóan megemlítette azt is, hogy egy további, 500 millió forintos forrás áll majd rendelkezésre a városközpont modernizálására, így nemcsak maga az ingatlan, hanem annak környezete is megújulhat.

További programok »

FEL