Átadták a Békés Vármegye Agráriumáért elismerő okleveleket

2023. december 15. 19:47 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Második alkalommal adták át a Békés Vármegye Agráriumáért elismerő okleveleket hat kategóriában pénteken, Kondoroson. A díjat a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatósága alapította tavaly, amikor a két szervezet megerősítette együttműködését.

A díjat minden évben hat kategóriában adják át a vármegye agrárszakembereinek vagy vállalkozásainak, szervezeteinek. Idén a békéscsabai Valler Kertészet tulajdonosa is elismerő oklevelet vehetett át.

– Nagyon örülünk a díjnak. Egy jelzés is ez nekünk a jövőt illetően, hogy jó úton járunk és hogy folytatnunk kell ezt a munkát – mondta el Valler Attila, a Valler Almáskert tulajdonosa.

A kertészet kategória mellett agrárképzés-agrárigazgatás kategóriában Magyarné dr. Knap Diána, a Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője; élelmiszeripar- gasztronómia kategóriában Erdélyi István László, a szarvasi Gallicoop Zrt. egykori elnök-vezérigazgatója, a PENS Holding Kft. ügyvezetője; agrárinnováció, környezet- és természetvédelem kategóriában idén a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság; állattenyésztés kategóriában Marossy Gábor, a NAT-SER Kft. ügyvezetője; szántóföldi növénytermesztés kategóriában pedig Isztin Ferenc, a Dombegyházi Agrár Zrt. cégvezetője vehette át az elismerést.

 

Galéria

 

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának és a Békés Vármegyei Kormányhivatalnak nagyon fontos az, hogy az agráriumba kiemelkedő szerepet játszó gazdaságok és cégek díjazásban részesülhessenek, hiszen ezek a gazdatársak tudnak példát mutatni a jövő nemzedékének, a most gazdálkodóknak, az innovációval és azokkal a kiemelkedő tevékenységekkel és műveletekkel, amit ők a szakterületükön elvégeznek – mondta el Kozsuch Kornél. A NAK Békés Vármegyei Igazgatóságának elnök hozzátette: a gazdáknak mindig igazodniuk kell az új piaci és időjárási viszonyokhoz, mert látják azt, hogy minden évben megújulva és új dolgokat bevezetve kell gazdálkodniuk. 

A díjátadón a Békés Vármegyei Kormányhivatal részéről Rákóczi Attila főigazgató köszöntötte a gazdákat.

– Fontos, hogy azokat az ágazatokat, embereket, cégeket és vállalkozásokat elismerjük, illetve meg tudjuk mutatni, akik élen járnak és irányt mutatnak, akik tevékenységük, gondolkodásuk, innovatív hozzáállásuk révén a jövőt is meg tudják határozni az agrárium szempontjából – emelte ki Rákóczi Attila. Hozzátette: az agrárium és vidékfejlesztés egyik legfontosabb feladata, hogy helyzetbe hozza a gazdákat, hiszen ők azok, akik ételt tesznek az emberek asztalára.

Galéria

További programok »

FEL