Átadták a felújított gyulai katolikus óvodát

Három csoport, azaz 75 gyermek költözhetett be az újonnan felújított gyulai Boldog Apor Vilmos Óvodába, pénteken. Az intézmény kívülről és belülről is teljesen megújult a Terület és Településfejlesztési Operatív programban elnyert 167 millió forint segítségével.

 

 

A korábbi gyermekszobákat kiszolgáló mosdókból és öltözőkből korábban csak kettő volt a három csoportnak. A mostani átalakításnak köszönhetően pedig minden csoportnak saját mosdója és öltözője lett. A felújítás előtt az óvoda nem rendelkezett tornateremmel, azonban a programban elnyert támogatás révén egy 50 négyzetméteres tornaszoba lett kialakítva. Továbbá napelemekkel, korszerű világító- és fűtőrendszerrel fejlesztették az épületet. Emellett egy fejlesztőszobát is kialakítottak az intézményben, valamint az egész épület az európai uniós szabványoknak megfelelően lett felújítva.

 

 

Flender Beáta, a Boldog Apor Vilmos Óvoda vezetője elárulta: a következő két-három héten belül az óvodába még az eddig elmaradt játékok is megérkeznek, amelyek majd az udvaron kapnak helyet.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,