Aranyérmes lett a Rettegett Iván

2020. február 5. 12:34 | Tóth Bianka

Aranyérmes lett egy magyar sör a világhírű World Beer Idol versenyen. A Szent András Sörfőzde Rettegett Iván elnevezésű söre arany, míg a Bandibá’ ezüst minősítést kapott a nemzetközi megmérettetésen.

A Szent András Sörfőzde 26 éve kezdte működését, mint családi vállalkozás. A cég az évek alatt számos kitüntetést szerzett kézműves söreivel, a legutóbbi, Csehországban megrendezett világversenyen 2 elismeréssel lett gazdagabb. A russian imperial stout típusú Rettegett Iván arany; a Bandibá’ nevet viselő IPA sör pedig ezüstérmet nyert. A kézműves sörfőzés reneszánszát éli most Magyarországon – mondta a Sörfőzde egyik tulajdonosa. Bukovinszky László szerint az utóbbi években rendkívül megszaporodott a kézműves sörfőzdék, különösen a prémium minőségű termékeket előállító sörfőzdék száma, ezért is jelentős ez a nemzetközi elismerés. 

 

Fotó: Tóth Bianka Nóra

 

A sörgyár másik tulajdonosa, Bukovinszky Béla elmondta, hogy folyamatosan gondolkoznak új recepteken, hiszen a kisüzemi kézműves sörfőzés lényege a kísérletezésben, újdonságok és különböző variációk kipróbálásában rejlik. A főzdében jelenleg is több, mint 10 új ízen kísérleteznek, melyeken sokat csiszolnak, mielőtt a fogyasztók elé kerülnek.

 

- Az a célunk, hogy további magyarországi és nemzetközi versenyeken is megmérettessük magunkat, hiszen ezáltal kapnunk visszajelzést arról, hogy saját söreinkkel milyen minőséget képviselünk a nemzetközi mezőnyben – tette hozzá a tulajdonos.

 

A söröző falán sorakozó számos elismerés mellé hamarosan kikerül a legújabb, eddigi legjobb magyar eredményért járó díj, amelyet a vállalkozás képviselői a napokban vehetnek át.

 

 

További programok »

FEL