Aranyéremért küzdenek a csabai atléták Budapesten

2019. július 26. 16:20 | Papp Ádám Sándor

Magyarország legjobb atlétái csatáznak szombaton és vasárnap a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságon, Budapesten. Az év legnagyobb versenyét több békéscsabai versenyző is éremszerzési esélyekkel várhatja.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolói közül Márton Anita súlylökésben abszolút favoritnak számít, míg diszkoszvetésben nagyobb csata várható az első helyért.

Gregor László is esélyesként áll rajthoz a fővárosban. A közép- és hosszútávfutó 3000 méter akadályfutásban és 5000 méteren is indul. Elmondása szerint mindkét számban az aranyéremért küzd majd.

 – Tavaly tudtam 5000 méteren nyerni és szeretném idén megvédeni a bajnoki címet, illetve 3000 méter akadályon még nem sikerült nyernem bajnoki címet, szóval szeretném ezt bepótolni hétvégén, Budapesten – fogalmazott Gregor László.

Békéscsabáról több utánpótláskorú versenyző is megméretteti magát a felnőttek között. Bogdán Annabella gerelyhajításban, Pavuk Tíra 3000 méter akadályfutásban, míg Novák Natália 1500 méteren is éremesélyesnek számít – emelte ki a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója. Tóth Sándor elmondta: Steigerwald Ernő 400 méteren, Szebegyinszki Richárd diszkoszvetésben, Kovács Máté 800 méteren, Apáti Bence pedig 1500 méteren érheti el egyéni legjobbját.

– Ezen részt vehet mindenki, aki egy bizonyos szintet elér. Lehet ifjúsági, junior és felnőtt korú is a versenyző. Mi 10 fővel fogunk indulni. Céljaink azok nem mindig a győzelem, de azért azt kell mondani, hogy van lehetőségünk, hogy nyerjünk magyar bajnoki címet – hangoztatta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

Tóth Sándor hozzátette, hogy ezen a héten egy óriási sikernek is örülhettek, hiszen Mihály Réka a Hallássérültek Európa Bajnokságán 1500 méteres síkfutásban bronzéremmel zárt. Az ügyvezető igazgató bízik abban, hogy hétvégén ehhez hasonló, szép eredmények születnek a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságon.

További programok »

Sport

Bringára magyar – 40 kilométert teljesítettek a kerékpározás népszerűsítéséért

A Csabagyöngye Kulturális Központtól indultak el a Bringára magyar elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozók, akiknek célja a kerékpározás népszerűsítése és a csabai kerékpárosok közötti kapcsolattartás erősítése. Az irány Doboz – Szanazug – Ajtós – Gyula – Fényes volt, a túra kiinduló és végpontja is a megyeszékhely, így egy 40 kilométer hosszú nagy kört tettek a kerékpárosok.
11:39
FEL