Arany Kotta Díjas a Vesztegzár a Grand Hotelben

A Viva la Musical! internetes magazin szavazásán a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című előadása nyerte el a „Legjobb új vidéki musicalprodukció” kategóriában a 2016-os Arany Kotta Díjat. Az elismerést a Jókai Színházban egy musical esten adták át.

Száguld az élet címmel rendhagyó összeállítással kedveskedtek a Békéscsabai Jókai Színház színművészei, amelyre természetesen megteltek a nagyszínpad előtti széksorok. Olyan darabok dallamai csendültek fel, mint a Monte Cristo grófja, a Rómeó és Júlia, a Fame, a Mozart! és az Elisabeth. A sorból pedig a Vesztegzár a Grand Hotelben című előadás sem maradhatott ki, amely a Legjobb új vidéki musicalprodukció díját nyerte el.

– A zenés színházra sokan mondják, hogy könnyű műfaj, de aki a kulisszák mögé néz, az láthatja, hogy ez nem így van. Hat éve döntöttük el, hogy alapítunk egy díjat, amellyel elismerjük ezeket a művészeket és a produkciókat. A végeredményt a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján határozták meg – fogalmazott Potyó Krisztián kreatív menedzser.

A szakmai zsűri tagjai idén Kékkovács Mara és Ágoston Katalin színművésznők, valamint Somlai Valéria zongoraművész voltak Az Arany Kotta Díjat Szente Vajk rendező és a társulat vehette át.

– Nekem a visszajelzés mindig a teltház és a pótszék, Békéscsabán ezt itt megtapasztalhattam. Óriási érdeklődés volt erre az előadásra. Természetesen nagyon örülünk ennek az elismerésnek, főként azért, mert ezt a nézők adják – emelte a darab rendezője.

A Vesztegzár a Grand Hotelben az Arany Kotta szavazáson olyan előadásokat előzött meg, mint az összesítésben második helyezett A padlás (szombathelyi Weöres Sándor Színház, rendező: Horgas Ádám), és a harmadik A muzsika hangja (Győri Nemzeti Színház, rendező: Szűcs Gábor) című előadások. A 2014-es sikere után a legjobb musicalszínésznő kategóriában az összesítésben Gubik Petra (Marie Antoinette, Vesztegzár a Grand Hotelben, Nők az idegösszeomlás szélén) végzett a dobogó második fokán.

– Ez egy nagyon jó dolog, hiszen a munkánkat is elismerik ezzel a díjjal. Egy jó szó is elég sokszor, de ennek a kitüntetésnek komoly rangja van, ami azt bizonyítja, hogy jól dolgozunk, és szakmailag rendben vannak az előadások – fogalmazott Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,