Apanapló - XXV. rész - Fantomkép

2021. december 2. 15:18 | D. Nagy Bence

Apa vagyok, 2020 októbere óta éles bevetésen. A huszonötödik naplóbejegyzés következik.

2021.12.02. Apanapló - XXV. rész - Fantomkép

 

Megintcsak hosszabb idő után vagyok kénytelen felvenni naplóm fonalát, de nem azért, mert nem történt semmi – épp ellenkezőleg. Legutóbb augusztus végén jegyeztem le az akkor már számunkra jó ideje ismert tényt, hogy érkezik a következő utód, de hogy milyen gyári beállításokkal, az az elmúlt három hónap során is titok maradt. Amikor ugyanis lehetett volna, nem mutatta meg magát a kis büdös, vagy – a pandémia miatt – az ultrahang időpontokat törölték. Így hát sokáig nem tudtuk, hogy "ki fia-borja" húzódik meg a szélárnyékban, annyi volt csak biztos, hogy embergyerek.

Ezt a tudatállapotot azonban sokáig nem lehet fenntartani. Ellentétben azokkal a szülőkkel, akik csak a születéskor szeretnék megtudni gyermekük nemét, mi már nagyon vágytuk a megfelelő néven szólítani a kölköt. A minap eljutottunk egy magánrendelésre, ahol a kandi kamerával jól felszerelt doktor végre betekintést nyújtott a magzatvízen túl elterülő világba. Szó szerint elterülő, mert ugye a szülés előtt nagyjából két hónnappal járva a gyerek már nem kicsi, pedig még meg sem duplázta a súlyát. Anya az ágyon fekve, én a falnál állva, karba tett kézzel, mintegy meózva a folyamatot szuszogtam a maszk alatt, várva a show-t. Először egy határozottan gyermekfejre emlékeztető valami tűnt fel a képernyőn, jól látható szemekkel, orrocskával, összekulcsolt kezekkel. Ilyenkor mit tud csinálni az ember: vigyorog, meg izgul, és döbbenten nézi, hol tart már a tudomány. Szépen haladt a doktor úr, feltérképezve a teljes terra incognitát, mígnem elérkeztünk a választ rejtő területhez...

Kisfiú. A tett színhelyére autókázva fogadtunk, hogy mi lesz a gyerek neme, anya tippelt jól. Amikor még csak a fejét láttuk, már akkor világossá vált számomra is, hogy ezúttal sem kislánnyal lesz dolgunk, mert szinte egy az egyben Artúrra hajazott (vagy hát kopaszozott) a kiábrázolódó kobak. A fantomkép alapján tehát kisöccsre számíthatunk, de ahogy mondani szokták: mindegy, csak egészséges legyen. És tényleg, amennyire elkoptatott ez a lózung, annyira örül neki minden szülő, ha a saját gyermekével kapcsolatban is elmondhatja. 

Köszönetet a doktornak, hálát mindenkor az Istennek mondunk, most sem történt másképp. Következő kisfiunk ugyanis, bár nem a karácsonyfa alá, de mindenképpen ajándékként érkezik majd meg 2022-ben.

 

Az előző bejegyzést ide kattintva olvashatja.

További programok »

FEL