Apák napja a Békéscsabai Médiacentrumban - galériával

2020. június 22. 17:12 | D. Nagy Bence

Bár Magyarországon elsősorban az anyák napja él a köztudatban, egyre többen emlékeznek meg az édesapák szerepének fontosságáról is. A június harmadik vasárnapját követő hétfőn a Békéscsabai Médiacentrum Kft. munkatársai közül néhányan gyermekükkel érkeztek, hogy bemutassák nekik munkahelyüket.

A június harmadik vasárnapján ünnepelt apák napját követően négy édesapa hozta el gyermekét, akik, ha csak rövid időre is, kipróbálhatták magukat a szerkesztői és műsorvezetői szerepkörben is. A „Vidd el a gyermeked munkába” mozgalom kapcsán a gyerekek nemcsak a kulisszák mögé tekinthettek be, de közelebbről is találkozhattak édesapjuk mindennapi munkájával.

– A mozgalomhoz a Békéscsabai Médiacentrum is csatlakozott, így a négy édesapa megmutatta a gyerekeknek, hogy pontosan mit és hogyan dolgoznak. A hétfői látogatás azért is fontos, mert igyekszünk családbarát munkahely lenni, így amiben csak lehet, támogatjuk a munkavállalóinkat – mondta el Diós Zsolt ügyvezető.

 

Ujházi György és Hédi

 

A legfiatalabb "munkába érkező" gyermek négy hónapos volt, a legidősebb pedig 19 éves. Az édesapák a kamerakezeléstől kezdve a stúdiómunkáig mindent megmutattak a gyerekeknek. Egyik kollégánk csemetéje – édesapja elmondása szerint – éppen a dackorszaka végén jár, ami ugyan nem egyszerű időszak, de a kisfiú ennek ellenére hamar feloldódott a munkahelyi teendők között.

– Nem foglalkozom azzal a kérdéssel, hogy mi lesz belőle, ha nagy lesz. Szeretném azt elérni, hogy - hasonlóan a nagyobb gyermekeimhez -, amiben tehetséges lesz, abban támogatni tudjam. Ha jól rajzol, rajzoljon, ha jó lesz az íráskészsége, akkor írjon minél többet – osztotta meg gyermeke jövőjével kapcsolatos gondolatait Sipos Gábor szerkesztő-riporter.

A jól végzett munkát követően a gyerekek ritka jutalomban részesültek, a szerkesztőség ugyanis süteményekkel látta vendégül mindannyiukat.

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL