BMC családi napok: Középpontban a hagyomány és a család

2023. december 25. 16:00 | Mikóczy Erika

Amelyik cég és vállalkozás csak teheti, az év vége közeledtével valamilyen módon igyekszik megköszönni az ott dolgozók munkáját. Bár a Békéscsabai Médiacentrum idén nehéz gazdasági évet tudhat maga mögött, egy nyertes pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy együtt ünnepeljenek az itt dolgozók és családjaik.

A Békéscsabai Médiacentrum idén októberben megkapta az 2023. év Családbarát munkahelye címet. Ezt követően érkezett a hír, hogy a BMC családi napok: Középpontban a hagyomány és a család című programjával 2 millió forintot nyert a cég a Kulturális és Innovációs Minisztérium Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására írt ki pályázatán.

Ennek köszönhetően a médiacentrum minden munkatársát egy kis Mikulás napi meglepetés várta december 6-án reggel az asztalán, december 8-án este pedig – kicsit kiszállva a decemberi rohanásból – pizzázással egybekötött társasjáték esten ismerhették meg jobban egymás játékosabb arcát is.  

December 11-én délután a Mikulásé és gyerekeké volt a főszerep a Békéscsabai Médiacentrumban, délután 5 órától ugyanis Hevesi Imre zenés gyermekműsora szórakoztatta a megjelenteket terített asztalok mellett. Ezt követően megérkezett a Mikulás, aki 18 gyermeknek egy-egy személyre szóló, az életkorának megfelelően összeállított csomagot is átadott.

 

Galéria

 

– A médiában dolgozók számára komoly kihívást jelent a munka és a magánélet összeegyeztetése, hiszen a rendes munkaidőn túl legtöbbször olyankor dolgozunk, tudósítunk, készítünk interjúkat, tudósításokat, amikor más a szabadidejét tölti. Ez sokszor okozhat feszültséget a munkahelyen és otthon is. Éppen ezért igyekszünk olyan közös programokat, családi napokat, ünnepeket szervezni, amelyekkel csökkenthetők ezek a kockázati tényezők – fogalmazott Varga Diána, a Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztő-helyettese.

 

A pályázat lehetővé teszi azt is, hogy a családi napok sora folytatódjon: jövő év elején – a tervek szerint – hagyományőrző disznótorban vehetnek részt a médiacentrum munkatársai és a hozzájuk tartozó családok

 

 

További programok »

FEL