Anyák napi műsorral lepték meg az ovisok a nyugdíjas anyukákat

Mamák, dédmamák és unokák töltötték meg csütörtökön délután a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület Dózsa György úti székházát. A ház nagytermében a Kölcsey utca óvoda Nefelejcs csoportja anyák napi műsorral és szívecskés kis kártyákkal, a Békés Megyei Család Esélyteremtési Önkéntes Ház  (CsEÖH) pedig virággal lepte meg az egyesületbe járó édesanyákat.

Mint azt Obsuszt András, a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke elmondta, szinte minden jeles napról megemlékeznek, a mostani anyák napja azonban egészen különlegesre sikerült a CsEÖH és az óvodás gyerekek jóvoltából.

– Az anyák napja az egyik legszebb családi ünnep. A család és esélyteremtési önkéntes házzal évről évre keresünk olyan közösséget, ahol ezt együtt ünnepelhetjük meg egy kis virággal. Most a nyugdíjas klubba jöttünk, az idejárókon keresztül köszöntve minden édesanyát.  Az önkéntes ház tevékenységének középpontjában a családok vannak. Sok olyan programot szerveznek, sok olyan gondolatot fogalmaznak meg, amely mellé Békéscsaba önkormányzata is örömmel áll oda – fogalmazott Herczeg Tamás tanácsnok.

A székházba Kulcsár Terézia és Szvarnasz Alexandroszné óvónők, valamint Ádász Györgyi dadus kísérték el a gyerekeket.

„Amit érzünk, amit szólnánk, vidám dalba öntjük” mondta az egyik kislány és már kezdődött is az anyák napi műsor. A nagycsoportosok táncukkal, énekükkel mosolyt varázsoltak minden nyugdíjas édesanya arcára. A jelenlevők hálás szívvel fogadták a kicsik  szóban és dalban átnyújtott ajándékait.

A meglepetések sora ezzel még nem ért véget, a nyugdíjasok is mondtak verset, majd az óvodások átadtak egy-egy szál virágot, és két-két üdvözlőkártyát minden jelen levő édesanyának. Az egyesület pedig süteménnyel és teával vendégelte meg tagjait és a műsort adó gyerekeket.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , ,